2017- Jisses vilket år!

  • Post category:Personal

Tack kära Dunke vänner för ett fantastiskt roligt år. Dunke Design AB’s första verksamhetsår.

Skulle egentligen vara enklare att lista vad som inte hänt då det för oss har varit ett händelserikt år. Men roligt att summera och ventilera de något större penseldragen. Inte minst för att påminna oss själva om vad vi faktiskt klarat av som både äkta makar och kompanjoner. Vi har ju fått springa och avlasta på varandras avdelningar titt som tätt på det lilla, men starka, tvåmansföretaget Dunke.

Vi har fått möblera hem inte bara i Sverige utan även Norge, Danmark, Island, England, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien och Schweiz.

2017- Jisses vilket år! 1Samarbetet med H&M Home på Drottningatan har förstärkts och under detta år fick vi även förtroendet att möblera butiker i Barcelona, London, Hamburg och tom till fjärran landet Qatar. Vi avslutar nu året med en sändning mot Frankrike och Paris. Bon voyage i ordets rätta mening. Trés jolie!

2017- Jisses vilket år! 2

Vi gjorde vårt andra år på möbelmässan och knöt nya kontakter. Med oss detta år var Districts grundare Darren Chew. Det var roligt och det inte bara för att Jörgen slog honom i pingis mer än en gång. Darren var dock inte med när vår skåpbil utan förare rammade såväl bom som vaktkur vid entrén till en av världens största möbelmässor.

2017- Jisses vilket år! 3I mars fick vi möjlighet att besöka Districts nya huvudkontor och fabrik i Ho Chi Minh i Vietnam. Vi fick insyn i det imponerande processarbetet i ett företag på tillväxt och fick känna det verkligt genuina hantverkandet som är signum för allt District tar sig för. Företagets satsning på nedbrytbart förpackningsmaterial var en glädjande överraskning tillsammans med all fantastisk ny design, Akron, Kink och Salk kollektionerna lanserades framgångsrikt under detta år.

2017- Jisses vilket år! 4Då logistik och lagerhållning var en otrolig utmaning under våra två första lanseringsår fattade vi under våren beslut att flytta hela vårt lager till möbel meckat Tibro och tillförlitliga partnern LGT. Samtalen med LGT’s chaufförer vid vår omlastningscentral i Midsommarkransen tidiga torsdagsmornar är en fröjd. Det finns bara glada folk i Tibro är vår slutsats. Inte en telefonsvarare eller anonym kundstjänst så långt örat kan nå. Tack för att ni tar så väl hand om våra tunga och emellanåt ganska otympliga produkter.

På tema otympliga. Åtta pingisbord och ett shufflebord levererades med säker leverans till Scandics nya flaggskepps hotell Downtown Camper under sommaren. Och över 200 kollin till Steam Hotel i Västerås. Ni förstår (även om vi inte alltid agerar efter att vi förstår), så kan vi inte bära allt. Naprapaten John i Mälarhöjden har varit en nyckelspelare för oss under året. Det har vi bestämt att vi ska ändra på framgent. Vi får helt enkelt se till att träffa trevlige John på annat vis.

2017- Jisses vilket år! 5

Flertalet företag har valt våra möbler för att på ett eller annat vis lyfta sin arbetsplats. Att bygga ett hem för internationell säljupptakt för Zoundindustries och Marshall Headphones var en härlig utmaning. Att få boka kran no3 på Regeringsgatan för ett lyft upp på taket till Spotifys nya huvudkontor var en väldigt annorlunda morgon. Vansinnigt roligt att lilla vi får ta plats på så många olika ställen. Att dessutom få nöjda kunder som nya vänner är en bonus som inte går att placera i något kalkylblad.

2017- Jisses vilket år! 6

Just det ja, vi har ju flyttat också. Att mer eller mindre bo i sin butik var roligare än vi förutspådde. Dels är ju möblemanget så fantastiskt fint och dels är mötena med alla sortens människor något av det bästa vi vet. Våra 145 dagar i butik har just dubblerats då vi erbjudits att vara kvar i NK passagen även i vår.

2017- Jisses vilket år! 7

Med förhoppning om ett Gott Nytt 2018 till er och oss alla!

Tack för er support under det gångna året. Det bär oss.